frnlen
+33 (0)3.20.53.74.55 contact@verbrugge.fr 16 bis, Rue de l’Epinoy, 59175 TEMPLEMARS

Driewaardige Chroom

Driewaardige chroom blijkt noodzakelijk als vervanger voor chroom-VI, we moeten ons erbij betrekken!

Het gebruik van chroom-VI zal na september 2024 niet meer toegelaten zijn in Europa.

Verbrugge was de eerste Franse eindgebruiker die een “industriële proef” van driewaardig chroom in april 2019 plaatste.

Het doel is om driewaardige chroom “in reeks” op te nemen in onze toekomstige automatische lijn die in opbouw is. De start van deze ultramoderne, flexibele en multiproducten (chemisch nikkel, harde anodische oxidatie- HAO– en driewaardige hardverchromen) is gepland voor september 2021.

Het gebruik van verplicht driewaardige Chroom na 2024 ?

REACH is een regelgeving van de Europese Unie om de gezondheid en het milieu te beschermen tegen de risico’s verbonden aan chemische stoffen.

Sommige stoffen zijn daarom onderworpen aan een vergunning, zoals chroom VI (of chroomtrioxide) dat in de samenstelling zit van hardchroom.

Nochtans, na de reductie door elektrolyse in metaal chroom op het te behandelen onderdeel, is hij absoluut niet meer schadelijk en is zelfs voor “voedsel” goedgekeurd.

Het bedrijf Verbrugge heeft, via het consortium CTAC, een vergunningsdossier afgegeven waardoor, zij van september 2017 tot september 2024 de toelating heeft om deze substantie te mogen gebruiken.

We moeten dus het onderzoek naar alternatieve oplossingen voortzetten en versterken…

Ons bedrijf is lid van het project CRONOS 2024 (ChROme hard New generatiOn Solutions by 2024) in samenwerking met IRT M2P (Instituut voor Technologisch Onderzoek voor Materialen, Metaalindustrie en Processen).

Zo heeft Verbrugge als eindgebruiker, met hulp van IRT en van de chemicus formuleerder Conventya, de eerste industriële proef van driewaardige chroom in zijn werkplaats gezet.

Driewaardige chroom blijkt noodzakeljk als vervanger voor chroom-VI, en VERBRUGGE wil zich erbij betrekken!